Unngå medlemsjuks!

Postet av Vestby Idrettsråd den 17. Des 2015

På idrettstinget i 2015 ble det vedtatt at medlemskontingenten i et idrettslag skal settes til minst kr 100 per medlem. Hvilke konsekvenser får dette?


  • IL som opererer med medlemskontingent lavere enn kr 100 må justere opp kontingenten.
  • IL som opererer med familierabatt må passe på at prisen aldri blir lavere enn kr 100 per medlem. Det er anledning til å gi familierabatt, men det er ikke anledning til å operere med familiemedlemskap; hvert enkelt medlem skal registreres i klubbens medlemsregister.
  • Hvis flere personer i en og samme familie er medlem av et IL, kan idrettslaget godt sende én samlefaktura for hele familien (IL trenger ikke sende en faktura per medlem).
  • IL har ikke anledning til å betale kontingenten for noen av sine medlemmer. Det er imidlertid ingenting i veien for at et idrettslag åpner opp for at enkelte personer gis anledning til å «betale» sin kontingent gjennom å gjøre en jobb for idrettslaget. For å kunne synliggjøre at vedkommende har betalt sin kontingent kan idrettslaget for eksempel sende ut en lønnsslipp med en gitt lønn (kr 100), hvor det fremgår at medlemskontingenten er trukket i fra (kr 100). Vedkommende får da kr 0 til utbetaling, men idrettslaget får registrert at kontingenten er betalt for denne personen. Det er et krav om at betalt medlemskontingent skal kunne spores.

Årsaken til at det nå er vedtatt en minstepris for medlemskontingent er for å forhindre medlemsjuks. Idretten mottar en del støtte i fra staten gjennom ulike tilskuddsordninger, og da blir det ekstra viktig å holde orden i egen organisasjon.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline